Mrc, 2019-09-18, 6:49 AM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Panou de anunţuri » Stiinta

Cercetătorii au creat o viaţă nouă dintr-un şoarece mort şi îngheţat acum 16 ani
2009-04-16, 10:55 PM

Cercetătorii au creat o viaţă nouă dintr-un şoarece mort şi îngheţat acum 16 ani
Cercetătorii japonezi au precizat că munca lor aduce beneficii omenirii, ei putând aduce astfel la viaţă animale dispărute de pe Pământ, precum mamutul lânos şi tigrul cu dinţi sabie.

Comisiile de etică au declarat însă că acest experiment este tulburător şi că aduce lumea mai aproape de momentul în care oamenii vor încerca să cloneze rude decedate şi criogenate.

Va putea duce, de asemenea, către o nouă industrie macabră, în care oamenii lasă în urma lor "relicve" ale corpurilor, păstrate în frigidere, în speranţa că într-o bună zi vor putea fi clonaţi, informează Daily Mail.

Cei mai creduli vor putea fi convinşi că ei înşişi vor putea fi aduşi înapoi la viaţă, cu tot cu personalitatea şi memoria lor, deşi o clonă este o persoană complet diferită faţă de original, cu excepţia înfăţişării.

Aceste experiment vine la 11 ani după ce britanicii au uimit lumea, cu clona oiţei Dolly. De atunci, cercetătorii au continuat să cloneze animale, însă de fiecare dată au folosit celule vii.

Se credea că, cristalele de gheaţă distrug ADN-ul din celule, făcându-l inutilizabil. Echipa japoneză, însă, a folosit celule din creier şi este de părere că nivelul ridicat de grăsimi din creier şi protecţia oferită de craniu reduc distrugerile.

Cercetarea a fost realizată de către dr. Teruhiko Wakayama şi colegii săi la Centre for Developmental Biology, din Kobe, Japonia.

Ei au luat celule din creierul unui şoarece mascul, mort acum 16 ani, şi păstrat într-un congelator, şi au scos nucleul din celule. Fiecare nucleu prelevat a fost injectat apoi într-o celulă ou, golită, luată de la un şoarece femelă.

Oul a fost apoi "împuşcat" cu electricitate şi a început să se dividă, şi să crească ca un embrion abia conceput. După câteva zile, embrionul a fost implantat în pântecul unui şoarece surogat şi în trei săptămâni s-a născut clona.

Şoarecele clonat este perfect sănătos şi a devenit deja adult.

Adăugat de: marius | Persoană de contact: vendor E
Vizualizări: 212 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: