Mr, 2019-09-17, 6:27 PM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Panou de anunţuri » Stiinta

Flautistul perfect: Un robot ce cântă impecabil "Zborul lui Bumble
2009-04-16, 10:57 PM

Flautistul perfect: Un robot ce cântă impecabil "Zborul lui Bumblebee" - VIDEOFlautistul robotic de la Universitatea Waseda poate interpreta perfect dificila partitură de la "Zborul lui Bumblebee". În plus, robotul are o înfăţişare umană, devenind astfel mai plăcut publicului.

Flautistul nr.4 de la Waseda, Refine IV, a fost prezentat în cadrul conferinţei BioRob 2008 din Arizona acum două săptămâni. Tranziţiile între note sunt acum mai bune, faţă de modelul original construit în 2003, datorită unor îmbunătăţiri tehnice, potrivit Daily Mail.

Gura şi plămânii robotului au fost create astfel încât să mimeze cât mai bine controlul aerului realizat de un flautist profesionist. Oamenii de ştiinţă au realizat buze artificiale, ce au elasticitatea buzelor umane.

Robotul are chiar şi un mecanism de creare a tehnicii vibrato (efect muzical produs prin oscilarea regulată a înălţimii unui sunet), tehnică pe care oamenii o învaţă după mulţi ani de studii.

Flautistul roboţel are şi ochi, compuşi din două camere de filmat, care îi permit să interacţioneze cu publicul şi cu eventuali parteneri de scenă. Astfel, el va putea susţine în curând duete cu oamenii muzicieni.

Cercetarea asupra robotului muzical a început în 1990, cu scopul de a rivaliza într-o bună zi cu interpreţii umani. Acum, creatorii săi doresc să-l facă profesor de muzică.
 
 


Adăugat de: marius | Persoană de contact: vendor E
Vizualizări: 220 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: