Mrc, 2019-09-18, 7:10 AM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Panou de anunţuri » Stiinta

Maeştrii camuflajului din lumea animală îşi dezvăluie trucurile într-o serie de imagini surprinzătoare
2009-04-25, 2:43 AM

Maeştrii camuflajului din lumea animală îşi dezvăluie trucurile într-o serie de imagini surprinzătoareAnimalele folosesc două metode esenţiale pentru a se ascunde în natură: asemănarea generală şi asemănarea specială.

Pentru asemănarea generală animalele folosesc culoarea lor naturală pentru a se confunda cu habitatul, devenind practic invizibile.

În mlaştinile australiene, crocodilii se folosesc de culoarea lor verde-închis şi se ascund sub frunzele de crin care plutesc pe apă, confundându-se cu acest mediu, fără a putea fi astfel observaţi. Este strategia perfectă pentru vânătoare. 

Leneşii folosesc o metodă inedită de camuflaj pentru a evita să fie ucişi de duşmanii. Blana exterioară, este acoperită cu alge, capătând o culoare maroniu-verzuie care îi ajută să se ascundă în pădure. 

Alte animale, precum ursul grizzly care se ascunde în zăpada din America de Nords foloseşte pur şi simplu viclenia ''nativă'' pentru a scăpa de ''oaspeţii nepoftiţi''.

Pentru asemănarea specială, animalele folosesc o combinaţie de culoare, forme şi comportament pentru a se ascunde în mediul lor natural. 

Un păianjen, care trăieşte în special în Franţa, are abilitatea de a-şi schimba culoarea din alb în galben, şi viceversa,  pentru a se camufla printre flori. Această specie de păianjen trăieşte în special printre florile albe sau galbene, de unde vânează insecte.

Maestrul absolut al camuflajului este însă caracatiţa imitatoare.  Acesta specie marină nu doar că are are abilitatea de a-şi schimba culoarea pentru a se confunda cu mediul său, dar mai ales, se poate transforma astfel încât să capete înfăţişarea unor animale periculoase sau necomestibile, pentru a scăpa astfel de prădătorii săi. 

Abilităţile caracatiţei imitatoare au fost descoperite de puţin timp şi au fost supuse unui amplu studiu ştiinţific în ultimii ani.
Adăugat de: vendor | Persoană de contact: vendor
Vizualizări: 464 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: