Mrc, 2019-09-18, 7:43 AM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Panou de anunţuri » Stiinta

O femeie a construit în curtea casei o maşină cu reacţie care ajunge la 482km/h - FOTO şi VIDEO
2009-04-25, 2:45 AM

O femeie a construit în curtea casei o maşină cu reacţie care ajunge la 482km/h - FOTO şi VIDEOMotorul acestei maşini este de zece ori mai puternic decât cel al monopostului de Formula 1 condus de campionul mondial, Lewis Hamilton.

Maşina este propulsată de patru rachete hibrid, alimentate cu protoxid de azot şi bio-combustibil, care produc o putere echivalentă cu a unui avion cu reacţie Red Arrows, potrivit Daily Mail.

Carolynne, în vârstă de 57 de ani, a cheltuit 40.000 de lire sterline şi a petrecut cinci ani pentru designul şi construcţia monstrului de 400 de kilograme. Înainte de a se apuca de motoarele de foc, ce ating 2.500 de grade Celsius, însă, a trebuit să îşi ia licenţa în explozibili.

Carolynne a lucrat la acest proiect cu partenerul său, David Knight, în vârstă de 64 de ani, după ce a văzut o rachetă montată pe un dragster pe pista de curse de la Santa Pod, Marea Britanie. David s-a retras din proiect după ce a fost diagnosticat cu cancer la creier, însă a continuat să o sfătuiască, el fiind implicat în construcţii de automobile şi în cursele de dragstere de peste 30 de ani.

"Mă jucam cu maşini şi cu motoare de când eram mică, am studiat design-ul, aşa că m-am gândit că ar putea merge", a declarat ea.

Modelul original avea doar o rachetă, dar Carolynne s-a gândit că maşina este prea "lentă", aşa că a mai adăugat trei.

Maşina, denumită "Laffin Gas", costă 500 de lire pentru o încercare şi foloseşte 35 de kilograme de protoxid de azot.

Rachetele hibrid ale Carolynnei sunt pornite de un mică scânteie care aprinde protoxidul de azot, împărţind oxigenul şi nitrogenul în două gaze separate. Oxigenul arde un combustibil solid, uleiul de seminţe de rapiţă, care este absorbit în tuburile dense de carton.

Şasiul maşinii este făcut din aluminiu folosit pentru avioane, titaniu şi oţel carbon-molibden. "Monstrul" este oprit cu ajutorul a două paraşute.

Banii pentru materiale şi benzină au fost strânşi de către Carolynne din vânzările de maşini vechi şi motociclete.

Până acum, Carolynne a atins viteza de 321 de km/h, dar speră să ajungă la 482km/h în ianuarie, devenind astfel cea mai rapidă femeie din Marea Britanie.

O astfel de maşină ar costa 250.000 de lire sterline dacă ar fi construită de profesionişti.
 
 


Adăugat de: vendor | Persoană de contact: vendor
Vizualizări: 215 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: