Mrc, 2019-09-18, 7:08 AM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Panou de anunţuri » IT

Microsoft negociază cumpărarea motorului de căutare al Yahoo
2009-04-16, 0:58 AM

Microsoft negociază cumpărarea motorului de căutare al Yahoo


Propunerea discutată reprezintă piesa principală a unei tranzacţii complexe în cadrul căreia o nouă echipă de management va prelua controlul asupra Yahoo. Nu există, însă, intenţia ca Microsoft să lanseze o altă ofertă pentru compania de internet, după cea de 47,5 miliarde dolari.

Microsoft şi-a retras oferta de preluare înanintată companiei Yahoo în mai, după ce preşedintele executiv al Yahoo, Jerry Yang, şi consiliul director al grupului american au arătat că oferta este prea mică.

Speculaţii privind redeschiderea negocierilor dintre cele două companii au apărut la începutul lunii noiembrie, când Jerry Yang şi-a anunţat demisia. Deşi directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a exclus o ofertă de preluare a întregii companii, a spus că este "deschis" unor discuţii privind vânzarea motorului de căutare al Yahoo.

Valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu peste 20 miliarde dolari de la numirea în funcţie a lui Yang, în iunie 2007, după ce discuţiile cu Microsoft au eşuat, asemenea celor cu Google şi AOL, în vederea formării unui parteneriat.
Adăugat de: marius | Persoană de contact: vendor E
Vizualizări: 183 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: