Mrc, 2019-09-18, 6:49 AM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Fişiere » Download » Programe

dc++
[ Descarcă de pe server (2.87 Mb) ] 2008-11-09, 8:24 PM
 
DC++ - Instalare

 

     Pentru inceput downloadati arhiva programului de aici Download oDC si o salvati oriunde pe hardisk, dati dubluclick pe aceasta si inca odata pe kitul de instalare "odc-5.31.exe" sau "DCPlusPlus-0.705.exe" in functie de ce program ati ales, la DC++ mai este nevoie sa bifati "I accept the terms in the License Agreement inainte de a fi activ butonul "I Agree". Programul se va instala in directorul Program Files si il veti putea porni din meniul Windows.
     Daca primiti un mesaj de la Firewall la prima lansare va trebui sa-i acordati "UnBlock" altfel programul nu se va putea conecta la huburi.
     In acest moment ati instalat programul, pentru detalii despre configurare intrati la sectiunea  Configurare

oDC - Configurare

 

     La prima executie a programului va aparea fereastra urmatoare in care va veti introduce nick-ul dvs si eventual viteza de conectare, DSL, sau ce tip de conexiune aveti :

 

     La optiunea Active-Pasive lasati pentru inceput bifat "Active", aceasta repezinta tipul conexiunii la internet pe care o aveti, daca doriti detalii vizitati sectiunea Setari Active-Passive daca veti avea probleme de conectare ulterioare.
     Mai aveti 2 pasi de configurat pana la pornirea efectiva a programului, prima este Sharing, veti da click pe sectiune respectiva si apare urmatoarea fereastra :

 

     Prin apasarea butonului "Add folder" veti putea selecta directoarele pe care doriti sa le faceti comune cu ceilalti utilizatori ai huburilor, trebuie sa aveti in vedere ca pe cele mai multe huburi nu puteti intra daca nu aveti minim 1Gb de date puse la Sharing, aproximativ 2 CD-uri ar fi de ajuns. La optiune "Upload Slots" puneti valoare minima 10, aceasta reprezinta canalele prin care ceilalti utilizatori pot copia datele puse la sharing, daca nu le veti modifica de la valoarea 0 nu veti putea accesa huburile romanesti.
     Ultimul pas de configurare este lista de huburi din care va veti alege huburile preferate, aceasta trebuie pusa exact ca in fereastra urmatoare , puteti copia adresa de aici si o adaugati cu Copy-Paste pentru a nu gresi :
                                   http://www.hub-uri.ro/huburi.config

 

     Nu trebuie sa completati nimic la directoarele pentru Download sau Unfinished, acestea vor fi default in directorul in care s-a instalat programul si le veti accesa din meniu File->Open Download Directory
     Acum nu ramane decat sa dati OK si sa accesati din meniu Hubs->Public Hubs si sa alegeti huburile cu dubluclick, dupa aceasta puteti accesa Search si celelalte optiuni ale programului :

oDC - Activ-Pasiv

 

     Cum sa devii activ?

Probabil ca ati vazut in DC++ sau oDC sau StrongDC ca sunt doua moduri de conectare la un hub, Activ si Pasiv (si socks5 dar la ce va trebuie aia ?). Multi au impresia ca activ merge doar la cativa norocosi, iar pasiv la toti restul si din cauza asta nici nu incearca sa-si imbunateasca legatura. Care este diferenta in primul rand? Cea mai importanta este ca legaturile pasiv-pasiv nu sunt posibile. Deci daca intrati pasiv pe un hub, nu veti putea downloada decat de la userii activi, care sunt mult mai putini (cam 40% doar, deci din start e rau). In concluzie sa fiti activi este cel mai bine si nu prezinta dezavantaje. Lamurind asta, sa trecem la modurile de a deveni activi.

Teoretic Activ pot intra doar cei cu IP rutabil, adica cei care au ip-ul lor propriu si sunt conectati direct la internet. De aici rezulta ca cei din retele "de cartier", aflati in spatele unui router sau mai multe, in care toti ies pe net printr-un server, nu se pot conecta decat pasivi. Ei bine, exista moduri de a deveni Activi cata vreme exista un pic de bunavointa. Un al doilea caz de useri care intra pasivi sunt cei care din cauza unui firewall prost configurat nu pot trage ceva decat intrand pe pasiv, si atunci prefera sa ramana asa decat sa umble la firewall. Sau din motiv ca nu le functioneaza searchul (dar downloadul/uploadul da) si trecand pe pasiv observa ca merge si cautarea. Si aici este tot vina firewallului.

                   

Din start vreau sa zic ca toti abonatii Cablelink au IP propriu si deci ar trebui sa va conectati Active (valabil si pt cei de pe Astral prin catv). Pt voi problema este probabil din firewall. Celor care fac parte din retele, exista solutii si pt voi, cititi in continuare.

Ca sa stiti pe un hub cine este pasiv si cine activ, va uitati la pictogramele micute care apar langa nick-ul celor de pe hub. Cei pasivi au un zid de caramizi in partea inferioara a pictogramei. Daca aveti un zid de caramizi langa nick-ul vostru, sunteti pasivi. Cei fara zid sunt activi. Din pacate la noi in Romania sunt la moda retelele de cartier ca modalitate ieftina de conectare si deci un numar mare de useri pasivi. De asemenea, este folosit si un cod al culorilor. La inceput toti au pictograma verde. Apoi cu albastru vor fi reprezentati cei cu care s-a putut stabili o legatura p2p (de exemplu ati tras ceva de la ei, sau ei de la voi). Cu rosu sunt cei cu care legatura nu poate fi stabilita (de ex cand si voi si respectivul sunteti pasivi). La inceput toti sunt verzi si pe masura ce stati pe hub se mai coloreaza in functie de ce detecteaza clientul de DC.
Daca aveti IP propriu, nu sunteti in retea si totusi nu merge pe Active, aici sunt mai multe posibilitati:

In primul rand aceasta problema apare cand folosite un firewall dar este activat si cel din Windows XP. Daca aveti un firewall deja dezactivati-l pe cel din XP din Control Panel > Network Connection > click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in tab-ul Advanced debifati optiunea Protect my computer and network by limiting or protecting access to this computer from the Internet. Nu trebuie sa utilizati doua firewalluri in acelasi timp pt ca se bat cap in cap, trebuie foarte bine configurate ca sa se impace impreuna.

Daca nu folositi un firewall dedicat ci va bazati pe cel din XP, acesta trebuie configurat ca sa puteti iesi Activ. Asta se face in modul urmator:

1. In Control Panel > Network Connections click dreapta pe conexiunea la internet si alegeti Properties, apoi in Advanced > Settings, selectati Add... si:
Description of service: -> oDC;
Name or IP address... -> 127.0.0.1
External Port: -> 5000 si bifat TCP (5000 e exemplu, puteti folosi orice port intre numerele 1025 si 65530)
Internal Port: -> 5000 (acelasi port cu cel de la External)
Confirmati cu OK.

2. Repetati chestia cu Add... si portul dar bifati optiunea de UDP de data aceasta.

3. In DC++ sau oDC intrati in Settings si alegeti Active, introduceti IP-ul vostru si la port numarul pe care l-ai introdus in setarile Windowsului (5000 in exemplul meu). Restartati DC++ si vedeti daca merge.

Daca folositi un firewall oarecare si din cauza acestuia nu puteti intra decat pasiv, trebuie sa-l configurati. Meniurile in care trebuie sa intrati difera de la firewall la firewall

Categorie: Programe | Adăugat de: vendor
Vizualizări: 720 | Descărcări: 114 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: