Vn, 2024-05-03, 1:32 PM
Bine aţi venit, Vizitator (Guest)
Principală » Panou de anunţuri » Stiinta

Anunţuri în categorie: 19
Anunţuri afişate: 6-10
Pagini: « 1 2 3 4 »


Sortează după: Evaluare

O femeie a construit în curtea casei o maşină cu reacţie care ajunge la 482km/h - FOTO şi VIDEO



Motorul acestei maşini este de zece ori mai puternic decât cel al monopostului de Formula 1 condus de campionul mondial, Lewis Hamilton.

Maşina este propulsată de patru rachete hibrid, alimentate cu protoxid de azot şi bio-combustibil, care produc o putere echivalentă cu a unui avion cu reacţie Red Arrows, potrivit Daily Mail.

Carolynne, în vârstă de 57 de ani, a cheltuit 40.000 de lire sterline şi a petrecut cinci ani pentru designul şi construcţia monstrului de 400 de kilograme. Înainte de a se apuca de motoarele de foc, ce ating 2.500 de grade Celsius, însă, a trebuit să îşi ia licenţa în explozibili.

Carolynne a lucrat la acest proiect cu partenerul său, David Knight, în vârstă de 64 de ani, după ce a văzut o rachetă montată pe un dragster pe pista de curse de la Santa Pod, Marea Britanie. David s-a retras din proiect după ce a fost diagnosticat cu cancer la creier, însă a continuat să o sfătuiască, el fiind implicat în construcţii de automobile şi în cursele de dragstere de peste 30 de ani.

"Mă jucam cu maşini şi cu motoare de când eram mică, am studiat design-ul, aşa că m-am gândit că ar putea merge", a declarat ea.

Modelul original avea doar o rachetă, dar Carolynne s-a gândit că maşina este prea "lentă", aşa că a mai adăugat trei.

Maşina, denumită "Laffin Gas", costă 500 de lire pentru o încercare şi foloseşte 35 de kilograme de protoxid de azot.

Rachetele hibrid ale Carolynnei sunt pornite de un mică scânteie care aprinde protoxidul de azot, împărţind oxigenul şi nitrogenul în două gaze separate. Oxigenul arde un combustibil solid, uleiul de seminţe de rapiţă, care este absorbit în tuburile dense de carton.

Şasiul maşinii este făcut din aluminiu folosit pentru avioane, titaniu şi oţel carbon-molibden. "Monstrul" este oprit cu ajutorul a două paraşute.

Banii pentru materiale şi benzină au fost strânşi de către Carolynne din vânzările de maşini vechi şi motociclete.

Până acum, Carolynne a atins viteza de 321 de km/h, dar speră să ajungă la 482km/h în ianuarie, devenind astfel cea mai rapidă femeie din Marea Britanie.

O astfel de maşină ar costa 250.000 de lire sterline dacă ar fi construită de profesionişti.
 
 


Stiinta | Vizualizări: 380 | Data: 2009-04-25 | Comentarii (0)


Hubble se întoarce: Prima fotografie de când a fost repus în funcţiune


Imaginea înfăţişează perechea de galaxii Arp147, aflate la 400 de milioane de ani lumină distanţă. Prima galaxie, cea dinspre stânga, este relativ netulburată.

Galaxia din dreapta, în formă de "O", prezintă un inel albastru, alcătuit din stele în formare, care a fost creat după ce galaxia din stânga a trecut prin cealaltă.

Hubble s-a stricat în luna septembrie, iar oamenii de ştiinţă au încercat să pună în funcţiune un sistem de rezervă. O problemă la alt computer i-a obligat, însă, pe cercetători, să închidă observatorul. Inginerii au reuşit abia săptămâna trecută să rezolve problemele. 

NASA a fost nevoită să amâne lansarea navetei Atlantis din luna octombrie, ce urma să upgradeze telescopul până în februarie. NASA a declarat recent că echipamentul de înlocuire nu va fi gata la timp.

În 2013, telescopul spaţial James Webb îl va înlocui pe Hubble.

Stiinta | Vizualizări: 387 | Data: 2009-04-25 | Comentarii (0)


Un producător american ar putea dezvolta maşina care merge cu aer



Un producător auto american plănuieşte să dezvolte o maşină care merge cu aer. Deşi nu va fi un vehicul foarte rapid, Zero Pollution Motors, producătorul proiectului, pariază că oamenii vor fi dispuşi să dea peste 20.000 de dolari pe o maşină care merge pe nimic altceva decât aer şi puţin ulei vegetal sau benzină. Citeşte mai mult
Stiinta | Vizualizări: 394 | Data: 2009-04-25 | Comentarii (0)


Maeştrii camuflajului din lumea animală îşi dezvăluie trucurile într-o serie de imagini surprinzătoare



Animalele folosesc două metode esenţiale pentru a se ascunde în natură: asemănarea generală şi asemănarea specială.

Pentru asemănarea generală animalele folosesc culoarea lor naturală pentru a se confunda cu habitatul, devenind practic invizibile.

În mlaştinile australiene, crocodilii se folosesc de culoarea lor verde-închis şi se ascund sub frunzele de crin care plutesc pe apă, confundându-se cu acest mediu, fără a putea fi astfel observaţi. Este strategia perfectă pentru vânătoare. 

Leneşii folosesc o metodă inedită de camuflaj pentru a evita să fie ucişi de duşmanii. Blana exterioară, este acoperită cu alge, capătând o culoare maroniu-verzuie care îi ajută să se ascundă în pădure. 

Alte animale, precum ursul grizzly care se ascunde în zăpada din America de Nords foloseşte pur şi simplu viclenia ''nativă'' pentru a scăpa de ''oaspeţii nepoftiţi''.

Pentru asemănarea specială, animalele folosesc o combinaţie de culoare, forme şi comportament pentru a se ascunde în mediul lor natural. 

Un păianjen, care trăieşte în special în Franţa, are abilitatea de a-şi schimba culoarea din alb în galben, şi viceversa,  pentru a se camufla printre flori. Această specie de păianjen trăieşte în special printre florile albe sau galbene, de unde vânează insecte.

Maestrul absolut al camuflajului este însă caracatiţa imitatoare.  Acesta specie marină nu doar că are are abilitatea de a-şi schimba culoarea pentru a se confunda cu mediul său, dar mai ales, se poate transforma astfel încât să capete înfăţişarea unor animale periculoase sau necomestibile, pentru a scăpa astfel de prădătorii săi. 

Abilităţile caracatiţei imitatoare au fost descoperite de puţin timp şi au fost supuse unui amplu studiu ştiinţific în ultimii ani.
Stiinta | Vizualizări: 621 | Data: 2009-04-25 | Comentarii (0)


O fetiţă de cinci ani a descoperit o fosilă de rinocer lânos din Epoca de Gheaţă



Emelia Fawbert a descoperit în Cotswold Water Park, din Gloucestershire, Marea Britanie, rămăşiţele unui rinocer lânos care a trăit acum 50.000 de ani în zonă.

Emelia a găsit osul lung de 40 de centimetri în timpul primei sale excavări, ajutată de tatăl său, James. Ea făcea parte dintr-un grup de vânători de fosile, care căutau printr-un sit proaspăt excavat.

Emelia şi tatăl său au găsit vertebra rinocerului îngropată parţial în noroi. Cei doi au scos-o cu un prosop şi pus-o într-o pungă specială, iar apoi au donat-o unui muzeu.

Fosila rinocerului lânos nu a fost însă singura descoperire din sit. Au mai fost găsite rămăşiţele unor creaturi asemănătoare cu calamarii din perioada Jurasică, acum aproximativ 150 de milioane de ani şi vertrebra şi osul de la piciorul unui cerb, tot din Epoca de Gheaţă.

Emelia visează ca atunci când va fi mare să devină paleontolog.
Styles & Formatting
Stiinta | Vizualizări: 415 | Data: 2009-04-16 | Comentarii (0)